Cumpără Acum

miercuri, 11 noiembrie 2015

Zece experimente terifiante făcute pe oameni, în numele ştiinţei. Au şocat o lume întreagă

 Zece experimente terifiante făcute pe oameni, în numele ştiinţei. Au şocat o lume întreagă

Trăind în secolul 21, cei mai mulţi dintre noi avem prilejul de a beneficia de progresul medical al ultimilor ani care a dus, spre exemplu, la eradicarea unor boli care, nu de mult, erau fatale.
De-a lungul anilor însă, au fost realizate numeroase experimente pe oameni, pe care în prezent le-am considera inumane. Pentru multe dintre acestea erau folosiţi prizonieri sau subiecţi de la care oamenii de ştiinţă nu obţinuseră consimţământul şi erau ilegale.
Găsiţi, mai jos, zece dintre cele mai îngrozitoare experimente făcute pe oameni de-a lungul istoriei.
1. Agentul portocaliu - anii 1960
Puşcăriaşii erau injectaţi, în secret, cu dioxine, subtanţe utilizate în crearea armelor chimice, pentru a vedea cum afectează acestea pielea umană. Se folosea o doză de 468 de ori mai mare decât cea aprobată. Victimele au început să sufere, în urma expunerii la aceste substanţe, de acnee şi pe toată suprafaţa corpurilor lor au apărut pustulie dureroase.
2. Experimentul "interzis" - anii 1200
Pentru a determina originile limbajului, Împăratul roman Frederic al II-a a crescut copii fără ca aceştia să aibă parte de interacţiune umană. Spera să descopere astfel limbajul lui Adam şi al Evei. În schimb, copiii au crescut muţi.
3. Operaţiunea Midnight Climax - anii 1950
Mai multe prostituate plătite de CIA şi-au drogat, în secret, clienţii cu LSD, totul în numele ştiinţei. Dozele folosite erau atât de mari încât l-au făcut pe un poliţist să înnebunească şi să devină autorul unui jaf armat.
4. Sifilisul din Guatemala - anii 1946-1948
Americanii au infectat prizonieri, prosrituate, soldaţi şi pacienţi cu probleme mentale cu sifilis şi alte boli cu transmitere sexuală, fără consimţământul lor, şi i-au tratat apoi pe mulţi dintre aceştia cu antibiotice. Experimentul a avut loc în Guatemala.
5. Studiul sulfamidelor - anii 1940
Naziştii testau tratamentele antibiotice pentru răni de război replicându-le pe prizonieri. Aceştia erau tăiaţi sau împuşcaţi, iar rănile lor erau iritate folosindu-se bucăţi de sticlă. Rănile prizonierilor erau infectate, totodată, cu bacterii.
6. Disecţii pe viu la oameni - anii 1940
Cercetătorii japăonezi, făceau disecţii pe viu pe prizonieri, fără anestezic, pentru a studia diverse boli boala. Supravieţuitorii erau ucişi prin spânzurare.
7. Electrocutare facială - 1862
Neurologul Duchenne de Boulogne electrocuta pacienţii pentru a studia expresiile faciale umane şi muşchii faciali. Un bărbat a reuşit să îndure 100 de şedinţe.
8. Injecţii cu celule canceroase -1931
Doctorul Cornelius Rhoads ar fi infectat pacienţi din Puerto Rico cu celule canceroase. Se crede că ar fi ucis 13 pacienţi înainte să fie prins.
9. Proiectul 4.I - 1954
Statele Unite au testat bombe atomice pe Insulele Marshall. Victimele nu au primit tratament. În schimb, cercetătorii au studiat formele de cancer apărute la acestea în urma bombardamentului.
10. Eradicarea homosexualităţii - anii '70 şi '80
În perioada apartheidul, Africa de Sud a încercat să eradicheze homosexualitatea din societate. Sute de bărbaţi au fost castraţi sau au fost forţaţi să facă operaţii de schimbare de sex.
Sursă: Medical Daily, Alltime10s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu