Cumpără Acum

marți, 10 noiembrie 2015

Ultima dorinţă a lui Nicolae Ceauşescu înainte să moară

Ofiţerul care i-a executat pe soţii Ceauşescu a făcut dezvăluiri incredibile despre momentul în care i-a omorât pe cei doi dictatori.

Elena şi Nicolae Ceauşescu
Paraşutistul Ionel Boeru se oferise voluntar pentru o misiune de Crăciun despre care nu ştia nimic. A descoperit însă că trebuia să împuşte doi oameni neînarmaţi.
Boeru ştie că gloanţele lui i-au ucis pe dictatori pentru că, atunci când a început să tragă, unul dintre cei trei militari din plutonul de execuţie nu s-a putut mişca preţ de câteva secunde, iar al doilea nu şi-a pus arma pe automat şi a tras doar câteva focuri, pe rând.


"Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva" - a declarat Ionel Boeru pentru The Guardian.
Ofiţerul a povestit că soţii Ceuşescu au cerut să moară împreună. Deşi procedura prevedea ca ei să fie executaţi separat, el le-a îndeplinit acea ultimă dorinţă. Şi îl consolează gândul că a apăsat pe trăgaci înainte ca dictatorii să îşi piardă controlul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu