Cumpără Acum

marți, 3 noiembrie 2015

Top 6 păduri din România în care se întâmplă fenomene stranii

Indiferent de cât de modernă ar fi lumea în care trăim astăzi, natura nu şi-a dezvăluit înaintea ochilor noştri chiar toate secretele. Cele mai mari taine ale pământului sunt şi acum de nepătruns, cu toată ştiinţa de care dispune omenirea. Aşa se face că deşi cei mai mulţi dintre oameni nu cred în fantome sau extratereştrii, ei ezită totuşi să viziteze unele locuri cu faimă înfricoşătoare. România, spre exemplu, dispune de foarte multe locuri considerate cel puţin misterioase. Într-un top al celor mai „fantastice” destinaţii turistice se regăsesc pădurile în adâncul cărora au loc fenomene stranii
Pădurea Baciu a făcut înconjurul lumii, din ipostaza de pădure înfricoşătoare; unele topuri internaţionale au dat-o drept cea mai înspăimântătoare pădure a lumii, din pricina apariţiilor misterioase din adâncurile sale.
Mulţi turişti au acuzat arsuri superficiale la nivelul pielii, dureri de cap şi migrene, stări generalizate de rău fizic. Este o pădure care le are pe toate: apariţii şi dispariţii misterioase, fenomene de tip OZN, mesaje de la strămoşi.
Foto: cniculae.ro
Foto: cniculae.ro
Forma copacilor contribuie din plin la aspectul cel puţin ciudat al pădurii Baciu: arborii par să se îmbrăţişeze, cresc şi până la 8 copaci dintr-o singură rădăcină, au trunchiurile torsionate, în timp ce ramurile par să caute spre pământ şi nu spre cer.
Vuietul vântului ia tonalităţi stranii şi pare că ar fi vorba despre o voce misterioasă. Obiectele zburătoare neidentificate şi jocurile de lumini colorate atestă prezenţa unor extratereştri ori existenţa unei baze militare în care s-ar desfăşura tot felul de experimente ciudate.
Pentru toate acestea, pădurea Baciu a căpătat numele de Triunghiul Bermudelor din România. Se găseşte în partea de vest a oraşului Cluj Napoca.
Pădurea Hoia se află cam în aceeaşi zonă a Clujului şi foarte mulţi dintre români s-au obişnuit s-o considere ca făcând parte din Pădurea Baciu. Şi aici fenomenele inexplicabile se ţin lanţ.
Se spune că în urmă cu peste 100 de ani aici ar fi dispărut un cioban cu întreaga lui turmă de oi. Tot de pădurea Hoia se leagă şi fenomenul OZN-urilor, existând mărturii ce vorbesc de prezenţa unor farfurii zburătoare ce ar fi aterizat printre copaci.
Foto: oradecluj.oradestiri.ro
Foto: oradecluj.oradestiri.ro
Au fost înregistrate fenomene magnetice şi radiologice, ceea ce a făcut ca pădurea Hoia să fie luată cu asalt de către practicanţii de yoga şi de persoanele ce cred cu convingere în existenţa fiinţelor venite de pe alte planete. Pădurea a fost cercetată şi de specialişti în fenomene inexplicabile.
Unul dintre ei, Alexandru Pătruţ, susţine că ar fi văzut cu ochii lui şi chiar ar fi fotografiat ruine în mijlocul pădurii; câţiva ani mai târziu, când s-a întors în acelaşi loc, nici urmă de ruine. Ele au dispărut până şi din fotografii.
Pădurea Radovan se găseşte în judeţul Dolj, la marginea localităţii cu acelaşi nume şi îngrozeşte pe turişti datorită legendei care o bântuie.
Sătenii spun că în urmă cu 60 de ani, o tânără fată venită din Moldova şi-ar fi pus capăt zilelor, spânzurându-se chiar în pădurea Radovan. Fata era săracă şi s-a angajat într-o familie de oameni înstăriţi, însă farmecul tinereţii ei i-a adus numai ghinioane. Era curtată de foarte mulţi bărbaţi; s-a îndrăgostit de un tânăr şi au hotărât nunta.
Foto: roses-in-darkness.blogspot.com
Foto: roses-in-darkness.blogspot.com
Însă chiar cu o zi înainte să se căsătorească, stăpânul, care o îndrăgise şi el, a prins-o singură în casă şi a batjocorit-o. Acoperită de ruşine, fata a îmbrăcat rochia de mireasă şi s-a ascuns în pădure, unde şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se.
Pare că nici în moarte nu şi-a găsit însă liniştea; mulţi dintre localnici susţin că s-au întâlnit cu fantoma fetei, îmbrăcată în mireasă, aşa cum şi-ar fi dorit să fie în viaţă. Există şi mărturiile unor turişti care vorbesc despre apariţia fantomei în desişul pădurii, dar şi la marginea şoselei. Mulţi şoferi au făcut accidente din cauza apariţiei neobişnuite a unei tinere mirese trecută în lumea de dincolo.
Pădurea Boldu Creţeasca reprezintă un loc al magiei. Se spune că adăposteşte o baltă fără fund, denumită „Balta vrăjitoarelor”.
Legenda este veche de sute de ani; se spune că aici se adunau într-o anumită perioadă a anului toate vrăjitoarele din cele trei ţări române şi făceau vrăji şi magie albă şi neagră. Pădurea se găseşte la marginea Bucureştiului, în Voluntari, iar balta cu pricina poate fi vizitată de orice român curios.
Foto: romaniatv.net
Foto: romaniatv.net
A fost scena unor experimente care au contribuit şi mai mult la misterul ei în loc să-l desluşească. Chiar în secolul XX, s-au aruncat în apa bălţii mai întâi un bolovan uriaş şi apoi, câţiva zeci de ani mai târziu, s-au aruncat câteva tone de moloz.
Apa a înghiţit complet şi bolovanul şi molozul, atestând faptul că nu are fund. În plus, animalele refuză să bea apă din această baltă şi circulă legende conform cărora cine se apleacă asupra apei cade în baltă şi este dispare fără urmă.
În preajma bălţii nu creşte iarbă; se spune că aici ar fi fost decapitat chiar Vlad Ţepeş. Sunt foarte puţini cei care au curajul de a se încumeta să cerceteze balta din pădurea Boldu Creţeasca.
Pădurea Todoruşelor se găseşte în partea de nord a judeţului Buzău, la capătul unui cătun numit Puţul vechi. Accesul în pădure este interzis, dar se spune că nimic nu trăieşte în pădure.
Este o linişte înspăimântătoare, iar temperatura este mereu crescută, chiar şi iarna. Legenda spune că în centrul pădurii Todoruşelor s-ar afla galerii subterane, pe o suprafaţă de circa 8 kilometri, galerii care datează din urmă cu 6000 de ani şi dedesubtul cărora s-ar afla materiale radioactive, ceea ce explică temperatura mare şi lipsa vieţuitoarelor.
Foto: cultural.bzi.ro
Foto: cultural.bzi.ro
În galeriile subterane s-ar fi descoperit şi scheletele unor uriaşi, pe vremea regimului comunist. De altfel, pădurea se află la oarece apropiere de dealul Nucet unde au fost descoperite mai multe morminte cu scheletele unor uriaşi preistorici.
Zona Buzăului pare una dominată de legende despre o civilizaţie a uriaşilor care ar fi populat actuala Românie cu multe mii de ani în urmă.
Pădurea Letea reprezintă o pădure unică în Europa datorită vegetaţiei sale exotice şi extrem de diversificate. Din punctul de vedere al amatorilor de paranormal, pădurea Letea este plină de taine.
Nimeni nu poate explica prezenţa lianelor, singurul loc cu liane din Europa, şi nici forma neobişnuită a copacilor. Aceştia par crescuţi direct din nisip, iar trunchiurile sunt contorsionate, de parcă o mână nevăzută le-a răsucit dintr-o mişcare.
Foto: wilddanube.ro
Foto: wilddanube.ro
Peisajul pădurii Letea este cu adevărat demn de un scenariu SF, din cauza diversităţii vegetaţiei, a culorilor numeroase şi neobişnuite pentru România, a existenţei plantelor carnivore şi a faptului că ramurile copacilor par să imite forma rădăcinilor. În pădurea Letea trăiesc foarte mulţi cai sălbatici, dar şi animale specifice mediului.
Totuşi, numărul mare al copacilor şi formele lor neobişnuite duc la un tablou al tristeţii – copacii dau senzaţia că ar plânge, iar lianele înfăşurate printre ramurile lor contribuie din plin la impresia unei încleştări în natură. Sursa:https://www.descoperimlumeaimpreuna.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu