Cumpără Acum

luni, 9 noiembrie 2015

Cele mai bantuite case din lume si povestile lor

Usi care scartaie, zone reci, obiecte care se misca, acestea reprezinta doar cateva dintre "distractiile" oferite celor care se incumeta sa petreaca o noapte in cele mai bantuite 11 case din America. O fi sau nu adevarat, asta stiu doar cei care le-au vizitat, insa ne imaginam ca din atatia oameni care au povestit prin ce au trecut macar unul sau doi vorbesc serios. Doar daca nu i-a lovit brusc nebunia colectiva. Iata, mai jos, povestea celor mai bantuite case de peste Ocean.



1. Plantatia Myrtles din Louisiana



Se spune ca aici au avut loc zece crime oribile, desi nici una nu a fost confirmata. Cu toate ca peisajul este idilic, cei care au facut greseala sa doarma aici au cateva povesti de-ti ingheata sangele in tine. Fantomele fostilor sclavi apar pentru a se interesa de sarcini de serviciu, se aud pasi pe scari si chiar un pian canta singur. Toate au adus acestei case reputatia celui mai bantuit loc din America. Aici functioneaza acum un han, iar cei aflati in cautare de senzatii tari pot testa singuri daca totul este doar povestea unor minti bolnave.
 



2. Castelul Franklin din Ohio



Numai cand il privesti te apuca depresia, iar pasajele ascunse i-au adus reputatia de cea mai bantuita casa din Ohio. Nu din cauza coridoarelor secrete, ci datorita faptului ca se aud de nicaieri plansete de copii, voci care se cearta cand casa este complet goala, candelabrele se invart singure. Cei care au noroc pot vedea cum fete se materializeaza in obiectele de mobilier de lemn iar intr-una din camere apare mereu o pata de sange. Inventarul de evenimente bune de a-i speria de moarte pe invitati include si o femeie misterioasa, imbracata in negru, are isi face aparitia la o fereastra. Alte particularitati sunt de-a dreptul inspaimantatoare. Intr-o camera temperatura este cu zece grade mai scazuta decat restul casei, desi instalatia de incalzire functioneaza perfect, iar in 1970 a fost descoperita o gramada de schelete de copii. Povestea primului proprietar se pare ca a fost una cu adevarat macabra, iar cei care au detinut casa au murit in conditii misterioase.
 



3. Hampton Lillibridge din Georgia



Casa Hampton Lillibridge este cea mai bantuita din Savannah. Aici au fost inregistrate morti tragice, iar locuinta a fost parasita ani de zile. Mai mult, se crede ca in beci exista o cripta blestemata. Casa nu ii dezamageste nici pe vizitatori, dar nici pe vecini, care traiesc uneori intr-o stare vecina cu dementa: umbre apar la geamuri, muzica porneste din senin si uneori se aud rasete, ca si cum cineva petrece pe lumea cealalta. Nu dorim sa aflam ce fel de petrecere.
 



4. Proprietatea Arnold din Rhode Island



Ultimele cuvinte pe care fostul proprietar le-a adresat familiei Warren, inainte de a se muta in casa, au fost "Lasati luminile aprinse noaptea". Din acel moment familia a fost pur si simplu torturata, timp de zece ani, intamplarile prin care au trecut fiind de-a dreptul oribile, astfel ca au stat si la baza unui film, The Conjuring. Unele spirite erau prietenoase si chiar faceau curatenie in bucatarie in fiecare saptamana (cum oare manevrau matura si mopul ramane un mister), insa unele erau cu adevarat malefice. Sotia proprietarului a fost atacata si chiar posedata. "Opt generatii ale aceleiasi familii au locuit si murit in acea casa. Unii nu au plecat nici acum", a spus cea mai mare dintre fetele Warren, Andrea.
 



5. Casa Villisca din Iowa



In anul 1912, aceasta casa din Iowa a devenit locul unei crime oribile: opt persoane au fost hacuite cu un topor in timp ce dormeau, sase victime fiind copii. La acea vreme, politia nu avea un protocol pentru investigatii criminale de acest gen, ceea ce a permis locuitorilor din oras sa se plimbe in voie prin casa in timp ce victimele se aflau acolo, pline de sange, ciopartite in paturi. In cei 100 de ani care au urmat, oamenii au auzit plansete de copii si au vazut usi care se inchideau si se deschideau singure. Vecinii au asistat la numeroase tentative de a vinde sau inchiria casa, dar si la momentele in care chiriasii curajosi au fugit in miez de noapte, ingroziti de ceea ce traiau intre peretii acestei case, aparent dragute.
 



6. Casa George Stickney din Illinois



Casa a fost construita de George Stickney, acesta fiind de parere ca spiritele au nevoie sa se plimbe nestingherite prin locuinta, iar colturile le-ar cauza neplaceri. Din acest motiv casa a fost construita cu toate colturile rotunjite. Au trecut 150 de ani de cand George si Sotia sau organizau sedinte de spiritism, insa intamplarile supranaturale nu s-au oprit de atunci. Casa gazduieste acum Departamentul de Politie din Bull Valley, insa cei care lupta impotriva celor mai feroce criminali merg pe varfuri ca niste soricei atunci cand aud pasi ciudati veniti de nicaieri sau cand vad obiecte care se misca singure. Le ingheata sangele in ei atunci cand aud tipete materializate din nimic, ceea ce a dus, de-a lungul timpului, la cateva demisii.
 



7. Proprietatea Ashmore din Illinois



Casa a fost initial una saracacioasa si a gazduit un spital de boli mintale, abandonat cateva decenii la rand. Unii cred ca acum este folosita pentru intalnirile organizate de un cult satanic, iar altii spun ca au auzit voci nepamantene, au simtit atingeri reci si fierbinti si chiar au asistat la materializari complete, care i-au facut sa o ia la fuga urland disperati. Altii sustin ca au dat nas in nas cu spiritul ElveiSkinner, o fetita care a murit in mod tragic in urma cu 100 de ani. Cu toate ca experientele la limita nu sunt traite chiar de toti vizitatorii, putini sunt cei care pleaca razand de aici.
 



8. Vila Smith-Ely



Construita in 1858, aceasta vila cu 43 de camere, situata in apropiere de  New York, pastreaza mare parte din vechea arhitectura. Asta, insa, nu este tot ce puteti vedea aici. Daca doriti sa albiti de groaza, puteti petrece cateva ore in aceasta vila si veti vedea cu siguranta umbre care se deplaseaza dintr-o camera in alta si veti auzi respiratii suieratoare venite de nicaieri. Un eveniment petrecut in 2008 l-a ingrozit intr-atat pe un constructor, incat acesta a refuzat sa mai intre in casa, insa acesta a refuzat sa povesteasca prin ce a trecut. Cei care doresc sa simta pe pielea lor senzatii cumplite au mare noroc. Vila a fost transformata in han. Pentru un pret modic puteti pleca de aici ingroziti, iar daca sunteti mai slabi de inima chiar cu picioarele inainte.
 



9. Rowan Oak din Mississippi



Se spune ca scriitorul William Faulkner bantuie fosta sa locuinta din Oxford, Mississippi. Casa a fost construita in 1840, iar acum este inclusa in patrimoniu. Daca faci o calatorie pentru a vizita celebra casa in care a locuit Faulkner ai putea avea sansa de a-i vedea fantoma cum se plimba pe domeniu sau scrie pe pereti.
 



10. Vila Pittock din Oregon



O vila cu 22 de camere, in stil Renascentist, mai mult un castel, Vila Pittock este situata inPortland, Oregon, si pare locul ideal pentru a turna un film horror si asta pe buna dreptate. Aici au fost realizate cateva filme, iar echipele au povestit ca au asistat la materializari ciudate, care, din fericire, pareau fericite si binevoitoare. De fapt, cei mai multi spun ca una dintre aceste prezente misterioase aduce cu sinte un miros nemaipomenit de trandafiri, fiind, de fapt, o binecuvantare.
 



11. Casa Pioneer Park din Colorado



Desi in aparenta te cucereste, aceasta casa din Aspen, Colorado, este bantuita de sotia lui Henry Webber. Potrivit zvonurilor, aceasta a aflat ca este inselata cu propria ei nepoata, astfel ca s-a sinucis ingerand stricnina. Webber a topait de bucurie cand a scapat de sotie si s-a casatorit imediat cu nepoata, insa cuplul nu a prea fost fericit, intrucat auzea vesnic pasi prin casa. A auzit asta pana in clipa in care a trecut la cele vesnice. Daca sotia i-a pastrat ranchiuna si dupa moarte sa speram ca nu a dat nas in nas cu ea pe lumea cealalta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu