Cumpără Acum

vineri, 13 noiembrie 2015

Paris: Cel puțin 42 morți, 100 de ostatici/ Hollande închide granițele țării/ „Un carnagiu”

Președintele Hollande a decretat stare de urgență și a ordonat închiderea frontierelor țării. Nimeni nu va mai intra și ieși din Franța, precizează președintele Hollande. Jurnalist relatând din interiorul Bataclan: „Un carnagiu. Cadavre peste tot”.


UPDATE 01:45
AFP: Forțele speciale franceze au luat cu asalt sala de spectacole Bataclan.
UPDATE 01:41
Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat profund șocată de atacurile din Paris despre care a spus că par a fi atacuri teroriste. Gândurile cancelarului sunt la victimele tragediei, conform unui comunicat emis de biroul său.
Și președintele Iohannis a transmis un mesaj într-o postare pe Facebook:
Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!

UPDATE 01:39
Euronews citează o sursă din serviciile de securitate și relatează că au existat atacuri coordonate în șapte locuri din Paris. Aceeași informație este relatată și de Le Monde, citând surse separate.
UPDATE 01:25
Una dintre exploziile de la Stade de France a fost provocată de un kamikaze, relatează postul BFMTV.
Le Monde relatează, citând surse din poliție, că schimburile de focuri continuă la Bataclan și că a existat o serie de deflagrații.
UPDATE 01:23
Le Point relatează despre schimburi de focuri pe bulevardul Voltaire, la câteva zeci de metri de sala Bataclan. „Zgomot de puști automate”, spune un reporter al publicației.
UPDATE 01:20
Jurnalistul francez Benjamin Cazenoves relatează pe Facebook despre experiența sa dinăuntrul sălii Bataclan: „Sunt viu. Doar tăieturi. Un carnagiu. Cadavre peste tot”.
UPDATE 01:02
Un jurnalist de la „Le Monde” a fost rănit, împușcat în braț, în apropiere de Bataclan, relatează BBC. Jurnalistul este în afara oricărui pericol acum.
Video cu momentele după atacul din restaurant. Sursa Twitter



UPDATE 00:57 
Francois Hollande vorbește despre teroriști și spune că gândurile sale merg către victime și familiile acestora. „Franța trebuie să fie puternică și măreață”, spune Hollande.
Președintele afirmă că, la această oră, sunt operațiuni în desfășurare ale forțelor de securitate.
Un mesaj de susținere pentru Franța a venit și de la președintele american Barack Obama, care a susținut o declarație de presă.
UPDATE 00:49
Băsescu, după atacurile de la Paris: Dragă Stat Român, te rog nu accepta cote de refugiați musulmani

UPDATE 00:41
MAE: Ambasada României la Paris verifică dacă se află români printre victime

UPDATE 00:40
Agenția Reuters citează postul francez de radio Europe 1 care vorbește despre un atac armat în derulare la un mall din Les Halles.

Harta atacurilor din Paris - sursa: BFMTV
UPDATE 00:34
Cel puțin 60 de morți în atacurile de la Paris, relatează CNN. Bilanțul oficial al prefecturii poliției este în continuare la 42 de morți.
UPDATE 00:27
Oficiali americani din domeniu securității afirmă că, cel mai probabil, incidentele din Paris sunt atacuri coordonate, precizează Reuters.
Amintim că vineri după amiază gara din Lyon a fost evacuată de forțele de securitate din cauza unei amenințări cu bombă.
UPDATE 00:21
Cel puțin 42 de morți la Paris, declară pentru revista L'Express șeful sindicatului polițiștilor francezi.
Cotidianul Liberation afirmă că poliția este în operațiune la sala de spectacole Bataclan.
Conform CNN, în sală ar fi 6 până la 8 atacatori, care se angajează în schimburi de focuri cu poliția și caută oameni ascunși în interior.
UPDATE 00:17
Stade de France este în plină evacuare după exploziile din vecinătatea sa. Associated Press informează că sunt 100 de ostatici în sala de spectacole.

Stade de France în evacuare - sursa: Twitter
UPDATE 00:09
Bilanțul atacurilor din Paris crește la cel puțin 40 de morți, conform postului francez BFMTV. Un polițist este citat de același post de televiziune cu următoarea declarație: „Trăgătorii sunt peste tot”.
UPDATE 00:01
Jurnalista franceză Johanne Montay relatează pe Twitter, citând reporteri France24, că ostaticii sunt în număr de circa 60. Sala de spectacol găzduia un concert al formației Eagles of Death Metal .

UPDATE 23:59
Nou bilanț: 26 de morți, conform agenției Associated Press.
UPDATE 23:55
Președintele francez Francois Hollande, premierul Manuel Valls și Bernard Cazeneuve sunt reuniți în celulă de criză la ministerul de interne.
UPDATE 23:43
AFP relatează că o luare de ostatici este în desfășurare într-o sală de spectacole din Paris. E vorba despre sala Bataclan din capitala franceză, informează prefectura poliției pariziene.
UPDATE 23:39
Agenția France Presse citează poliția pariziană cu un prim bilanț șocant: 18 morți în incidentele de la Paris din această seară.

Foto: Le Figaro (Twitter)
+++ 
Poliția franceză, citată de BFMTV, precizează că două explozii au avut loc lângă Stade de France, unde era în desfășurare un meci de fotbal între echipele Franței și Germaniei.
Președintele francez Francois Hollande, care era prezent la meci, a fost evacuat de urgență. Deocamdată nu este clar dacă există persoane rănite sau victime.
Într-un incident separat, în arondismentul al 11-lea al capitalei franceze, un bărbat a deschis focul asupra unui restaurant cu o armă de mare calibru. Mai multe persoane sunt raportate a fi murit în urma atacului.
Martori citați de presa franceză afirmă că au fost trase „zeci de focuri” și descriu scena drept un coșmar.

Sursa: http://www.euractiv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu