Cumpără Acum

miercuri, 18 noiembrie 2015

Povestea unui "avort fortat". Drama unei mame din China obligata sa-si "ucida" copilul la 6 luni

china
O poveste tulburatoare aduce din nou in atentia internationala controversata lege de planificarea familiala din China, responsabila de 330 de milioane de avorturi in ultimele 4 decenii.

Un cuplu din provincia chineza Shandong a povestit intr-un interviu pentru postul TV Sky News cum femeia a fost tarata din casa in toiul noptii si obligata sa faca avort, desi era insarcinata in 6 luni.
In urma cu o saptamana, la ora 4 dimineata, un grup de 20 de oficiali de la Comisia Nationala chineza pentru Populatie si Planificare Familiala a intrat fortat in casa lui Zhou Guoqiang si a sotiei sale, Liu Xinwen.
Femeia, in varsta de 33 de ani, a fost dusa la un spital din districtul Fangzi in Weifang City unde a fost injectata cu un drog care i-a ucis copilul. Bebelusul, un baietel, a murit o zi mai tarziu in pantecele ei. Femeia a mai avut nevoie de o zi pentru a "elimina" fetusul.
Sotul ei nu a stiut ca femeia a fost luata fortat de autoritati, a gasit-o dupa 5 ore la spital, cand deja i-a fost administrata injectia.
"Imi este dor de el. Nu l-am vazut. Cred ca eram mai indurerata daca il vedeam. Nu a fost sa fie. Odihneste-te in ceruri! Ma rog pentru tine. Sper ca urmatoarea ta viata sa fie mai buna" a spus femeia plangand echipei de ziaristi de la Sky News.
china
Durerea ei este cea mai brutala consecinta a "politicii de un singur copil" din China. Limitarea nasterilor si politica privind nasterea unui singur copil la oras, masuri introduse la inceputul anilor '80, au permis, potrivit Beijingului, evitarea unui numar suplimentar de aproximativ 400 de milioane de nasteri, in cea mai populata tara din lume, care numara 1,354 miliarde de locuitori la sfarsitul anului trecut.
Insa avorturile au contribuit la eliminarea selectiva a unor embioni si feti de sex feminin, creand un deficit de cateva zeci de milioane de femei in randul populatiei chineze.

Limitarea nasterilor a condus, ca un corolar, la un numar foarte important de avorturi impuse, care sunt, in principiu, interzise in prezent. Insa aceasta practica este continuata in anumite regiuni.

In ianuarie, cazul unei femei obligate sa avorteze in timp ce se afla in luna a saptea de sarcina a produs un scandal si a determinat autoritatile locale sa prezinte scuze.
china
"Nu sunt oameni. Nu au umanitate. Si ei au copii, si ei sunt parinti. Insa nu au constiinta. Asa e China acum" a declarat sotul femeii - Zhou Guoqiang.
Barbatul a facut mai multe imagini pe cand sotia sa se afla la spital. Intr-una din poze Liu Xinwen se afla intinsa pe pat, langa ea, pe podea se afla o galeata. Inauntru e pruncul ei mort, relateaza Sky News.
Barbatul a sustinut, cu lacrimi in ochi, ca sotia sa a fost obligata sa semneze actele pentru avort. Liu a fost amenintata de autoritati ca sotul ei va fi arestat si ca va ramane fara nimic daca nu accepta injectia.
Cuplul mai are un copil - Zhou Junfeng in varsta de 10 ani. Dupa nasterea sa, Liu a suferit o "sterilizare fortata", o procedura standard in China dupa prima nastere. Interventia nu a functionat, femeia a ramas gravida din nou dupa un deceniu. Cei doi au aflat de sarcina dupa 4 luni de la conceptie.
Constienti de pericolele la care expun copilul, au decis sa nu declare sarcina pentru ca urma un avort fortat. Au hotarat sa anunte autoritatile dupa nastere, moment in care ar fi primit o amenda pentru ca au incalcat legea. Aceasta practica este comuna si chiar acceptabila in unele parti din China.
Ziariastii de la Sky News au contactat oficiali din Ambasada chineza de la Londra si de la Comisia Nationala pentru Populatie si Planificare Familiala care au declarat ca vor cerceta cazul celor doi chinezi.
Sursa: http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu