Cumpără Acum

vineri, 13 noiembrie 2015

RAID al politiei in sala de teatru din Paris. Marturia cumplita a unui martor: "E carnagiu, teroristii au tras de la balcon"

Bataclan, atacuri
Zeci de persoane sunt tinute ostatice in sala de spectacole Bataclan, din Paris, dupa o serie de atacuri care s-au soldat cu cel putin 60 de morti. Franta a instituit stare de urgenta si a inchis toate granitele.


UPDATE 2:00 Operatiunea fortelor de ordine s-a incheiat. Presa franceza scrie ca sunt intre 15 si 20 de morti in interiorul teatrului.
UPDATE 1:53 Fortele de ordine au efectuat un raid in cladire. Le Figaro scrie ca teroristii ar fi fost ucisi si ca mai multe persoane au fost eliberate. Informatiile nu au fost deocamdata confirmate de oficiali.
 
UPDATE 1:50 "Carnagiu. Era sange peste tot, cadavre peste tot. Eram in partea din spate cand au inceput sa traga. Pareau a fi cel putin doi indivizi inarmati si au tras de la balcon. Toata lumea s-a lasat la pamant", a povestit Marc Coupris, in varsta de 57 de ani, unul dintre ostaticii eliberati.
UPDATE 1:45 Nu este cunoscuta starea membrilor formatiei Eagles of Death Metal, trupa rock care concerta la Bataclan. "Incercam sa aflam detalii despre siguranta echipei noastre. Gandurile noastre merg catre cei implicati in aceasta situatie tragica", se arata in comunicatul publicat pe pagina de Facbook a trupei.
UPDATE 1:36 Martorii relateaza ca s-au auzit cinci explozii langa Bataclan. Luc Peillon, jurnalist al cotidianului Liberation, relateaza ca exploziile s-au auzit inclusiv din interiorul salii de spectacole.
UPDATE 1:30 Ostaticii implora politia sa intervina in forta in sala de teatru pentru ca "teroristii ii omoara unul cate unul", relateaza jurnalistul CNN Michael Holmes.
Julien Pearce, jurnalist al postului de radio Europe1, se numara printre cei care au reusit sa iasa de la Bataclan. "A fost o baie de sange. Inca mai sunt prieteni ai mei inauntru. 10 minute de impuscaturi intr-o sala mica de teatru. A fost ingrozitor", a marturisit el.
UPDATE 00.55 Politia se pregateste de un raid in forta in sala de spectacole.

Teroristii au impuscat mortal 15 persoane. Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte in centrul Parisului strigau "Allahu Akbar" (Allah este cel mai mare - n.red.) in timp ce trageau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, relateaza EFE.
Martorul, care a povestit ceea ce a vazut printre hohote de plans, a declarat că se afla impreuna cu mama sa in sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, cand mai multi indivizi au intrat in forta si au inceput sa tragă.
Acesta a povestit ca i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigand "Allahu Akbar" si ca, dupa o rafala de impuscaturi, cand se parea că presupusii teroristi au plecat, a reusit sa fuga si el impreuna cu mama sa.

Sursa: http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu