Cumpără Acum

luni, 16 noiembrie 2015

Societati secrete – Lumina sau Intuneric?

Lumina sau Intuneric? Adesea s-a pus aceasta intrebare. Astazi vom cauta acel sens neinteles. O societate secreta este prin excelenta o societate initiatica, un loc al secretelor maiastre, un loc al mortii initiatice, al formarii si desavarsirii spiritului uman. Care sunt aceste invataturi? Noi le putem intelege? Le-am putea urma? Cu ce sunt diferite acestea fata de invataturile bisericii, fata de legile civile si penale? In ce consta initierea? E lumina sau intuneric?
Societatile secrete au fost acuzate de-a lungul timpului de vrajitorie, de satanism, de faptul ca s-au infiltrat in gvernele modiale si conduc lumea din umbra.
Francmasoneria si Vrajitoria
Unii vorbesc despre cateva din paralelele dintre francmasonerie si vrajitorie care sunt atat de similare incat nu pot fi doar coincidente, anume similaritati in ritual, incantatii, simbolism. Sunt atat de apropiate incat sugereaza o origine comuna. Pentru a examina aceasta posibilitate am vorbit cu un numar de fosti masoni si am comparat initierile lor din loja albastra cu experientele a fosti ocultisti. In initierea in francmasonerie trebuia sa fim recomandati de alt mason, spun acestia. Pentru a fi integrat in vrajitorie trtebuie sa fii mai intai chemat sau invitat de un membru implicat in mod curent si spre pieptul tau gol era indreptata o sulita. Eram initiati printr-un ritual foarte evoluat. In ceremonia de initiere, candidatul era legat la ochi si inlantuit cu o franghie de marginea cercului magic. Franghia e infasurata in jurul gatului tau si esti condus inainte si in fata, in partea de est a cladirii este o persoana venerata ca maestru. Ingenunchezi in fata lui ca si cum el ar fi un zeu. In antichitate, in culte si alte mistere initiatice erai intampinat de marele preot sau marea preoteasa care aveau o sabie indreptata spre pieptul tau. Cand am pasit sa intru in loja, un obiect ascutit a fost atintit in partea stanga a pieptului meu. Am fost avertizat ca daca voi revela oricare din secretele francmasoneriei sa stiu la ce sa ma astept. Cand esti adus in fata marelui preot, o sabie este tinuta inspre pieptul tau si practic faci un juramant de sange prin care promiti sa ramai credincios secretelor vrajitoriei.
Cand esti in camera, ochii iti sunt descoperiti si acesta e momentul cand ei anunta ca iesi din intuneric, in lumina.
In timpul ceremoniei initiatice neofitul este condus de locotenentul marelui preot si este provocat de cineva de la marginea cercului si care spune “cine e acolo?” si raspunsul e: “cineva din lumea intunericului”. In masonerie rugaciunile se incheie cu “so mote it be” ( un fel de “Amin” folosit la inceput de rozcrucieni, apoi imprumutat de neopagani). Foarte multi sunt intrigati de aceste aspecte, iar media le-a popularizat excesiv.
 In magia alba adeptii s-au dezis de conceptul biblic de Lucifer, insa francmasoneria merge pana la a-l identifica pe Lucifer cu Dumnezeu in cuvintele suveranului pontif al  francmasoneriei, Albert Pike spune “Adevarata si pura religie filozofica este credinta în Lucifer, egalul lui Adonai; dar Lucifer, Dumnezeul Luminii si Dumnezeul Binelui, lupta pentru omenire împotriva lui Adonai, Dumnezeul Întunericului si Raului”. Aceste cuvinte i-au facut pe crestini si nu numai sa vada in masonerie unealta diavolului. Acestia au inceput sa inventeze povesti, sa scorneasca teorii conspirationiste.  Foarte curand, masonii si alte societati au devenit vinovati pentru toate relele din lume.
Intr-adevar, foarte putini din masonii de azi mai inteleg cu adevarat simbolurile antice. Si mai putini ajung in varf, unde probabil, se pastreaa o anumita doctrina mai mult sau putin secreta, autentica si initiatica. Albert Pike spune ca gradele albastre sunt doar curtea exterioara sau intrarea templului, o parte din simboluri sunt aratate acolo initiatului dar el este in mod intentionat pacalit de false interpretari. Nu se intentioneaza ca el sa le inteleaga dar se intentioneaza ca el sa-si inchipuie ca le intelege.  Multi masoni trec prin primele trei grade, devin maestrii masoni dar se opresc acolo gandind ca aceasta este doar o simpla organizatie – fratie.
Francmasoneria si Crestinismul
Referitor la celebra disputa masonerie-crestinism, A. Pike spune ca “masoneria se pleaca in fata tuturor marilor reformatori, ea vede in Moise al evreilor, in Confucius, in Zoroastru, in Isus din Nazareth si in Iconoclastul arab, mari invatatori ai moralei si eminenti reformatori daca nu mai mult..” Putem intelege mai mult despre acestia din nvataturile masonului M. Hall , in cartea sa “Cheile pierdute ale francmasoneriei” unde spune ca “adevaratul mason nu este legat de doctrine, el intelege in iluminarea divina a lojii sale ca , in calitate de mason , dimensiunea religiei sale trebuie sa fie universala. Hristos, Buddha, Mohammed, numele inseamna prea putin pentru ca el recunoaste doar lumina , nu si purtatorul ei, el venereaza orice templu , se inchina la orice altar fie ca se afla intr-o biserica, moschee, pagoda, catedrala si intelege  unicitatea tuturor adevarurilor spirituale. Niciun mason autentic nu poate fi marginit, de aceea loja sa este expresia divina a intregii “deschideri”.  Exista deasemenea si practici inconjurate de misticism in masonerie. Insa asta este valabil numai pentru ochiul neantrenat, pentru acei profani care nu inteleg  simbolurile si secretele din spatele lor. Unele imagini vorbesc de la sine pentru cei initiati. Un simplu gest, un obiect, o parola, o strangere a mainii, un discurs. Totul poate fi interpretabil dupa anumite coduri numai de ei stiute.
Astfel poti descoperi ca masonii se afla in calatoria aflarii numelui pierdut al lui Dumnezeu. O parte a religiei lor spune ca numele secret al lui Dumnezeu a fost pierdut. Apoi se spune o intreaga poveste despre constructia Templului lui Solomon si despre arhitectul Hiram, care in timpul constructiei a pierdut numele sacru al Domnului si concluzia e ca masonii au plecat sa caute acest nume pierdut si cand ajungi la gradul Royal Arch , afli ca acest nume secret este stiut si tinut in mare taina doar de masoni si se mandresc ca doar ei sunt custozii secreti ai acestui nume.
Acest nume poate fi soptit doar intre trei masoni, fiecare pronuntand o singura silaba. Numele este:  Jahbulon, o combinatie de trei cuvinte: Jehova, Bael ( zeu al fertilitatii in Balbeck – Liban) si Osiris, zeul egiptean al Soarelui.
Contradictiile mai intervin si pentru ca mantuirea la masoni e ceva radical diferit de crestinism sau alte religii. Pentru ei conteaza doar faptele lor bune. Masonii spun ca ochiul ce vede tot ii va recompensa pe oameni in conformitate cu operele lor “ochiul a toate vazator patrunde cele mai adanci parti ale inimii umane si ne va recompensa pe baza meritelor noastre ”
Masonii cred ca pot sa-si castige salvarea ca pot sa urce o scara pana la Dumnezeu, numit de ei Marele Arhitect al universului si intr-o zi vor sta in fata Lui , iar El ii va pofti in rai nu din cauza lui Isus ci pentru ca ei au fost buni masoni si au facut fapte bune.
In consecinta, nu stim daca francmasoneria e o religie pagana. Acestea sunt numai presupuneri bazate pe ziare de scandal si idei preconcepute. Nu stiu ce legaturi are cu vrajitoria sau crestinismul. Este un moment cand ei spun ca vii din intuneric in lumina.  Poate ca acesta este umanismul de care avem nevoie, acel Iluminism adevarat. Unii gasesc lumina in intuneric.
Sursa: http://mythologica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu