Cumpără Acum

vineri, 6 noiembrie 2015

INCREDIBIL: Cum se ia mită în sânul BOR. Mărturia în lacrimi a unui preot. VIDEO





„Un preot paroh din localitatea băcăuană Cernu a declanşat un scandal uriaş în sânul Bisericii Ortodoxe Române după ce l-a acuzat de luare de mită pe Ioachim Băcăuanul, şeful Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului”, ne spune Adevarul.ro.
Situația prezentată pare să arate o practică mizerabilă a unor înalți reprezentanți ai BOR care licitează locurile în parohii, pe bani mulți. Mai mult decât atât, preoții au plan de colectare de bani după ce ajung, cu mită, în parohii și, dacă nu adună suficienți pentru „nevoile” celor din funcțiile mai înalte, riscă să-și piardă parohia!!! De altfel, același Ioachim Băcăuanul, şeful Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, este în centrul unui alt scandal în care 60 de preoți au fost mutați în parohii mai sărace, pentru că, spun aceaștia, nu ar fi adunat suficienți bani pentru el, marele trimis al lui Dumnezeu, sau ce s-o fi crezând Sfinția Sa.
Cu alte cuvinte, în interiorul Bisericii Ortodoxe, adeseori, nu harul și cunoașterea scripturii este criteriul de repartizare, ci mărimea mitei și valoarea cotizației ulterioare! Îngrozitor!
Probabil că este nevoie și de o revoltă a preoților cinstiți pentru ca personaje de genul Patriarhului Daniel SRL sau Ioachim Băcăuanul să nu mai ocupe locuri pe care nu le merită.
Acum cred că se poate înțelege mai ușor de ce un Arsenie Boca sau un Iustin Pârvu au reprezentat mereu un deranj uriaș pentru unii lideri ai bisericii! Pentru că aceștia doi aveau har, pe când mulți funcționari în sutană nu sunt decât morminte bine văruite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu