Cumpără Acum

luni, 9 noiembrie 2015

Top 10 cazuri de posedare demonica

Astazi am hotarat sa dezbat un subiect foarte delicat, intrucat nu toti cred in existenta Diavolului si mai ales in capacitatea lui de a poseda anumite persoane. Eu una cred in asa ceva, nu degeaba am hotarat sa scriu acest articol. Biserica ortodoxa nu recunoaste posedarea demonica, insa unii preoti catolici sunt invatati intr-o scoala de exorcizare cum sa scoata demonul din persoanele posedate. Aceasta scoala se afla la Vatican, unde profesorii de demonologie le predau elevilor multiplele fatete ale diavolului, astfel incat acestia sa-l poata recunoaste de fiecare data cand se prespune ca o persoana este posedata. De obicei, cei aflati sub influenta unui demon, vorbesc diverse limbi moarte(ebraica, latina), dau dovada de o forta incredibila, sufera schimbari drastice ale intonatiei vocale, le apar rani pe corp si li se schimba total personalitatea. Dupa ce am vazut diverse filme inspirate din cazuri reale pe aceasta tema, recunosc ca am devenit foarte curioasa despre cazurile de posedare si am inceput sa caut cazuri cunoscute, pe care majoritatea persoanelor le considera reale. Desigur ca exista si sceptici, dar nu-mi vine sa cred ca o persoana se poate preface atat de bine. In fond, ce ar avea de castigat?

1. Anneliese Michel


Probabil ati auzit de ea din filmul “Un caz de exorcizare cu Emily Rose”. Ei, numele ei adevarat este Anneliese Michel si, de la varsta de 17 ani, viata ei s-a transformat intr-un adevarat cosmar. Totul a inceput cu crizele pe care le avea in timpul noptii si  a ajuns in timp sa se automutileze, sa muste membrii ai familiei, sa manance muste, carbuni si paianjeni si chiar a muscat pana a decapitat o pasare. De asemenea incepuse sa isi rupa hainele de pe ea, latra ca un caine timp de zile intregi, cateodata si urina pe podea dupa care lingea podeaua. In septembrie 1975, Anneliese a fost declarata posedata de diavol, iar misiunea exorcizarii ei a fost predata Pastorului Ernst Alt si Parintelui Arnold Renz. Sedintele de exorcizare au durat 10 luni, timp in care Anneliese refuza sa manance sub pretextul ca demonii nu o lasau si de asemenea si-a rupt rotulele de la genunchi dupa ce facuse aproximativ 600 de genoflexiuni. In ultimele luni ii daduse o scrisoare preotului prin care-l anunta ca nu mai vrea sa continue cu exorcizarea, declarand ca a vorbit cu Fecioara Maria, care i-a dat sa faca doua alegeri: sa fie de indata eliberata de demoni sau sa lase posedarea sa continue pentru inca putin timp ca sa iasa la iveala pericolul si puterea demonilor, pentru ca intreaga lume sa afle si  sa salveze suflete. Annelise a ales sa se lase posedata si exorcizarea a luat sfarsit. Dupa asta a prezis data mortii ei ca fiind 1 iulie 1876. Exact in noaptea de 1 iulie, Annelise a adormit si nu s-a mai trezit. Dupa autopsie, medicii au constatat ca murise de malnutritie si deshidratare.

2. Julia

Julia este o tanara din S.U.A. care a uimit preotii si psihiatrii din comunitate cu comportamentul ei iesit din tipare. In timp ce a levitat timp de 30 de minute la o distanta de 15 centimetri deasupra solului, toate obiectele din camera in care se afla au inceput sa se deplaseze singure. Psihiatrii care o tratau  fac declaratii socante: “In mod periodic, in prezenta noastra, Julia a intrat in stare de transa de o natura recurenta”, “Indivizii care sufera de tulburari mintale obisnuiesc sa «disocieze», dar transele Juliei au fost insotite de un fenomen aparte: din gura ei au iesit numeroase amenintari, tachinari si jigniri cu tente scatologice, fraze precum «Las-o in pace, idiotule», «E a noastra», «Pleaca, preot imbecil» sau doar «Pleaca». Tonurile pe care erau rostite aceste fraze difereau substantial si clar de cel al Juliei in stare constienta, fiind uneori gutural si aproape masculin, iar alteori foarte ascutit. Majoritatea spuselor sale din timpul acestor transe sau din cursul tentativelor de exorcizare denotau un dispret profund fata de obiecte sau idei sacre ori religioase”. Julia de asemenea, in timpul exorcizarii, vorbea in mai multe limbi straine pe care nu le cunostea si a demonstrat ca are cunostinte despre fapte si situatii dincolo de puterea ei de cunoastere.

3. Robbie Mannheim

Se spune ca acest caz de exorcism a fost cel care l-a influentat pe William Peter Blatty sa scrie romanul “Exorcistul”. In 1949 un baiat din Washington DC  a fost posedat si a fost adus intr-o casa din Missouri dupa ce numele de “St Luis” a aparut imprimat pe pieptul acestuia. Familia baiatului a interpretat acest incident ca un semn pentru a se muta in St. Louis si in aceasta casa se spune ca a avut loc exorcismul.

4. George Lutkins

Acest caz descrie comportamentul ciudat al lui George Lutkins din Anglia. Vecinii au considerat ca este vorba despre o posedare demonica si au rugat pastorul local sa-l ajute. Lutkins insusi a afirmat ca este posedat de 7 demoni care nu-i dau pace si a cerut sa fie ajutat de 7 exorcisti ca sa scape de acesti demoni. Mai multi exorcisti, inclusiv preotul Joseph Easterbrook, au incercat sa-l vindece in 1778 si se pare ca au reusit. Dupa exorcizare, demonii i-au parasit trupul, iar Lutkins si-a continuat linistit viata.

5. Michael Taylor


Michael Taylor a fost membrul unei secte locale, numita Christian Fellowship Group si a fost implicat in cateva cazuri din care rezulta ca ar fi putut fi posedat de diavol. Michael a atacat-o verbal pe lidera grupului din care facea parte, iar la scurt timp comportamentul sau a devenit violent. Odata ajuns in aceasta stare, parohul local a hotarat sa incerce sa-l vindece impreuna cu alti preoti. Dupa o exorcizare ce a durat cateva ore si i-a extenuat pe preoti, acestia au ajuns la concluzia ca nu-l pot ajuta pe Taylor si l-au lasat sa plece acasa. Dupa ce a ajuns acasa, Taylor si-a ucis sotia si cainele, iar el a fost descoperit dezbracat si acoperit de sange.

6. Clara German Cele

Clara a fost o tanara din Africa de Sud care a fost posedata de demoni in anul 1906, dupa ce a declarat ca a facut un pact cu Satana.In timpul posedarii, aceasta vorbea limbi pe care nu le stia inainte si manifesta niste crize care i-au socat pe martori. Sunetele scoase de fata nu semanau cu niciun sunet scos de vreun om sau animal. In timpul exorcizarii, tanara a fost capabila sa pluteasca pe verticala si pe orizontala, iar in una dintre izbucnirile ei violente, a smuls Biblia din mana preotului si a incercat sa il sufoce cu ea. Dupa ce ritualul de exorcizare a luat sfarsit, tanara a declarat ca s-a vindecat.

7. Cazul 2272182

Tanara locuia in Los Angeles, California. Parintii ei adoptivi au rugat un preot exorcist sa o ajute pe fata lor, care credeau ca este posedata de un demon. Avea numai 20 de ani, dar pielea ei era atat de zbarcita incat credeau ca au de-a face cu o femeie batrana. Aceasta manifesta un comportament extrem de violent, ajunsese chiar sa-si faca rau ei insasi, smulgandu-si parul si zgariind peretii pana i se rupeau unghiile, cunostea niste lucruri despre persoane straine pe care acestea nu i le spusesera si putea de asemenea sa si leviteze. In ultima sesiune de exorcizare, demonul si-a dezvaluit adevaratul nume ca fiind “Destruction” si, in cele din urma, a parasit trupul fetei. Exorcizarea a avut loc 4 zile la rand a cate 10 ore pe zi, in total tinand 40 de ore.

8. Danielle

Danielle este o tanara care a devenit brusc pasionata de demonologie, iar aceasta pasiune a transformat-o dintr-o crestina devotata, intr-o satanista. Nu a trecut mult pana a inceput sa convoace demonii si cum nu avea nicio dovada a prezentei lor, si-a procurat o tabla Ouija. Pe 8 aprilie a folosit-o pentru a comunica cu demonii. De indata ce a inceput sa puna intrebari, indicatorul se misca, iar ea primea raspunsurile. In cele din urma a aflat ca a reusit sa comunice cu 3 demoni al caror nume era Belial, Malphas si Legion si imediat dupa ce acestia si-au dezvaluit numele, Danielle a inceput sa auda soapte din toate colturile camerei, dar imediat ce a ajuns prietena ei acolo, soaptele au incetat. Cele doua s-au hotarat sa mearga la Biserica Tineretului din Springs. Danielle nu a intrat, dar a simtit ca si cum s-ar fi aflat intr-o gaura in timp pentru ca, inainte sa-si dea seama, se afla in mijlocul slujbei si se sufoca. Aceste lucruri le relateaza insasi Danielle. Se simtea ca si cum ceva voia sa iasa afara din ea, putea s-o auda pe prietena ei rugandu-se, dar sufocarea era atat de puternica incat nu putea auzi altceva. A simtit inca un gol in timp si inainte de a-si da seama, si-a recapatat cunostinta si a putut tipa: “Iesi afara din mine!”, apoi sufocarea a reinceput. Instantaneu s-a trezit, iar cand a putut vorbi cu prietena ei in liniste, aceasta i-a spus ca a inregistrat eveimentul si i-a dat sa asculte. Iata si ceea ce s-a putut intelege:
Exorcistul: “Spune-mi, demonule, care este numele tau?”
Danielle/Demonul: “Sunt 28!”
Exorcistul: “In numele fiului sfant Isus Cristos, spune-mi numele tau!”
Danielle/Demonul: “Ano 28!”
Exorcistul si preotul: “In numele lui Isus Cristos, iti ordon sa-mi spui numele tau!”
Demonul: “Eu sunt Beliah! Unul dintre cele 4 Coroane si stapanul celor 80 de legiuni ale  spiritelor!”
Exorcistul si preotul: de neinteles
Demonul: “Nu voi pleca! Fata asta a repudiat fiul josnic si fara de valoare!
Exorcistul si preotul: de neinteles
Demonul: “daca poti sa incetezi un minut cu rahaturile astea religioase, o voi lasa in pace!”
prietena lui Danielle: “Nu, Belilah, n-ai niciun drept sa posezi aceasta fata, si Isus Cristos,  fiul lui Dumnezeu iti comanda sa pleci!”
Apoi s-au auzit preotul si exorcistul recitand texte in latina si engleza acoperite de tipetele lui Danielle, apoi ea a tipat: “Iesi afara din mine!”. Acelasi ritual a avut loc si pentru ceialalti doi demoni care se aflau in ea. In prezent Danielle a scapat teafara din aceasta experienta si a invatat sa stea departe de orice era legat de satanism.

9. Exorcismul din Hawaii

Acest caz il are in vedere pe un profesor de la seminarul din Hawaii, care nu numai ca era exorcist, dar a avut un caz de posedare demonica la unul dintre studentii lui. Dar pentru ca preotul acesta era exorcist, demonul il hartuia. In sala in care dormeau toti studentii, exact in toiul noptii, acest student posedat vorbea cu o voce care nu-i apartinea si radea nebuneste. Iar cand se spala pe dinti, tubul de pasta de dinti pur si simplu exploda. Lucrurile s-au inrautatit pe masura ce trecea timpul si au depasit orice limita in ziua cand toti se aflau la ceremonia benedictina din capela. In timp ce congregatia era binecuvantata, preotul si ceilalti din incapaere au ramas incremeniti cand un ras demonic s-a raspandit in toata capela, ca si cum si-ar fi batut joc de prezenta lui Dumnezeu. Acestia au exorcizat intreaga scoala si capela. Exorcismul a avut efect, insa preotul a fost hartuit de demon inca o vreme dupa aceea.

10. Antoine Gay


Antoine Gay a fost un francez care a trait in Lyon si, la varsta de 46 de ani a fost acceptat in Abatia La Trappe d’Aiguebelle ca frate mirean. Ulterior, el a parasit manastirea din cauza unei tulburari nervoase care se credea ca este o posedare demonica. Calugarul Burnoud impreuna cu medicul Pictet l-au examinat pe Gay si au ajuns la concluzia ca acesta se afla sub influenta unui demon. In urma observatiilor doctorului Pictet, prietenii lui Gay au incercat sa-l ajute sa fie din nou admis in abatie, rugandu-l pe abate sa efectueze o exorcizare asupra lui. Abatele a refuzat deoarece el se afla in dioceza din Valencia, in vreme ce Gay apartinea diocezei din Lyon. Norocul i-a suras lui Gay cand calugarul Chiron a aratat un interes deosebit pentru acesta, crezand ca este intr-adevar posedat. Intr-o zi, calugarul Chiron l-a dus pe Gay intr-o casa in care locuia o femeie, care de asemenea era  posedata de un demon, al carui nume se credea ca era “Madeste”. Calugarul Chiron declara ca atunci cand Gay a intalnit femeia, demonii de care erau posedati au inceput sa se certe. Iata adevarata declaratie a preotului: “Un dialog violent remarcabil a inceput intre cei doi ingeri cazuti. Cei doi diavoli parca erau niste caini nervosi. Ei vorbeau o limba necunoscuta, foarte incetisor si n-am inteles nimic. In zilele care au urmat a avut loc aceeasi disputa de inca sase ori in aceeasi limba necunoscuta in prezenta mai multor martori” . Nicio exorcizare nu a fost efectuata asupra lui Antoine Gay, iar acesta a murit in iunie 1871 in Lyon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu