Cumpără Acum

miercuri, 4 noiembrie 2015

Cum a aparut omul pe Pamant? - A avut Biblia dreptate?

Existenta noastra pe Pamant este inca un mare mister pentru noi. Parca ne-am trezit pe Pamant fara sa stim cine ne-a adus si de ce. In timpul istoriei noastre s-au creat o sumedenie de teorii, care mai de care mai fantastice cu privire la aparitia omului pe Pamant.
Unele popoare au spus ca sunt rodul zeilor sau ca suntem creatia unui singur zeu care ne-a facut din pamant si ne-a insuflat viata. Odata cu evolutia noastra tehnologica cercetarea a ajuns la un alt nivel. La un nivel care a permis omului de stiinta sa creeze teorii bazate pe logica si stiinta observabila, care sa fie independenta de dogmele religioase.
Desi nu au fost atinse de dogmele religioase aceste noi teorii au fost afectate de gandirea conservatoare a multora dintre cercetatori care au preferat sa "inghete" noile descoperiri si teorii doar pentru a-si proteja propriile cercetari, care le asigura importanta in domeniul academic.
O teorie recenta emisa de niste cercetatori americani cu privire la aparitia omului pe Pamant pare sa aiba multe similaritati cu varianta biblica a genezei umane.
Conform specialistilor de la Universitatea Cornell din New York, "tarana" sau solul este la originea vietii pe Pamant. Fiind o combinatie de minereuri, solul ar fi functionat ca un burete care a absorbit toate chimicalele si moleculele de-a lungul a miliarde de ani.
Cercetatorii explica faptul ca in timp compusii chimici au inceput sa reactioneze intre ei, dand nastere proteinelor, ADN-ului si, mai apoi, celulelor vii. Teoria in cauza a fost publicata in revista Scientific Reports ceea ce ne demonsteaza ca a fost bine primita de mediul academic.
Bineinteles ca de la aceasta teorie si pana la cea biblica este drum lung. Dar sa nu uitam ca vechii evrei aveau obiceiul de a ascunde anumite cunostinte sacre in textele biblice ceea ce face ca teoria biblica sa prinda un alt contur.
Banuiesc ca multi care o sa citeasca acest articol o sa fie putin contrariati de aceasta paralela, facuta intre Biblie si stiinta. Desi nu cred prea mult in textele biblice, sunt sigur ca aceste scrieri cuprind si niste adevaruri stiintifice la care au avut acces evreii.
Cat despre latura stiintifica, gandesc ca ultimii ani au adus cu ei multe descoperiri importante. Multi cercetatori neagreati de sistem, au facut multe descoperiri importante, care in timp, au fortat mediul academic sa le recunoasca teoriile.
Recunosc ca informatiile stiintifice sunt doar partiale si chiar de mica importanta daca nu sunt completate de trairile mistice, pentru ca unele adevaruri trebuie sa fie simtite pentru a putea fi decodificate.

sursa: http://www.gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu