Cumpără Acum

marți, 3 noiembrie 2015

Top 3 cele mai populare teorii ale conspiratiei. Illuminati, conducatorii din umbra ai intregii omeniri.

Cand se intampla ceva rar, socant sau catastrofal, explicatiile simple nu ne multumesc. Noi cautam un motiv si un inteles pentru ceea ce s-a intamplat, de multe ori ne desenam propiul inteles.
Acesta este modul in care apar teoriile conspiratiei, cuiva nu ii place varianta oficiala care i se spune dupa un incident si cauta o versiune diferita.
Am facut mai jos o lista cu cele mai populare teorii ale conspiratiei care au ajuns cunoscute in intreaga lume.

1. Virusul HIV (Sida) a fost creat de om.
Cercetatorii cred, in general, ca virusul HIV se trage dintr-un virus straniu care s-a gasit la maimutele din Africa.
In 2005 un grup de 500 de afro-americani au sustinut ca virusul HIV a fost creat de guvernul american. Acestia au declarat ca virusul a fost creat pentru a controla populatia prin exterminarea minoritatilor de culoare si a homosexualilor.
Aceeasi teorie a conspiratiei spune ca exista un tratament impotriva virusului HIV, dar guvernul il tine ascuns din motive similare cu cele de mai sus.

2. Guvernul SUA a fost implicat in atacurile din 11 septembrie.
Aceasta este, in prezent, cea mai cercetata teorie a conspiratiei pe internet. Exista doua teorii asupra acestui subiect. Una care spune ca presedintele SUA ar fi stiut de existenta atacurilor dar nu a luat nicio masura pentru a le impiedica. O alta teorie spune ca insusi Guvernul american a cladit intregul plan de distrugere a turnurilor gemene.
Ambele teorii se bazeaza pe faptul ca Bush si Guvernul au vrut sa castige mai multa putere si simpatia oamenilor cat mai repede posibil. Teoriile sustin ca World Trade Center s-a prabusit datorita unor explozibili pusi in cladire, deoarece avioanele nu ar fi avut puterea sa le distruga. Se sustine si faptul ca niciun avion nu s-a prabusit in Pentagon, si ca Zborul 93 s-a prabusit in Pennsylvania deoarece a fost doborat de o racheta.
Teoria conform careia ultimul avion nu s-a prabusit natural a luat nastere cand Ministrul Apararii SUA a declarat la o conferinta de presa, fara sa isi dea seama, ca avionul a fost doborat cu rachete.

3. Illuminati, conducatorii din umbra ai inregii omeniri.
Conform acestei teorii exista o societate secreta, formata din cei mai bogati si puternici oameni de pe Pamant, care controleaza intreaga lume. Aceasta societate a luat nastere undeva in anii 1700 si a fost formata de 5 oameni (semnul pentagramei).
Acestia si-au propus drept scop sa domine intreaga lume. In timp aceasta societate secreta a fost inmanata din generatie in generatie si s-a dezvoltat.
In prezent se crede ca Illuminati conduce intreaga lume, acestia manipuleaza toti presedintii de stat, legi, guverne etc. Teoria sustine ca organizatii precum ONU, FMI si Banca Mondiala sunt vazute ca „tentacule” ale societatii Illuminati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu